Gjerpen HK Skien-Tertnes Håndball Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Det ble en skuffende aften i storstua i Skien Fritidspark. Etter en sterk førsteomgang raknet det fullstendig for Gjerpen.

Første omgang var tett og spennende med mye godt spill. Gjerpen og Tertnes fulgte hverandre hele veien til det gjenstod 5 minutter av første omgang. Tjasa Rudman (23) stod igjen frem som en spiller av høy kvalitet og var en sentral spiller for Gjerpen de første 25. Mot slutten av omgangen rykket Tertnes litt ifra og til pause stod det 5 – 10.

Pål Oldrup Jensen prøvde å ta tak i pausen uten hell. Tertnes rykket stadig mer og mer i fra og Gjerpen brukte nesten åtte minutter på å score sitt første mål i andre omgang.

Tertnes fikk det enkelt og frem til kampslutt ble det hele en parademarsj. Tertnes vinner til slutt 19-33 over Gjerpen i Skienshallen.

Noen lyspunkter fra kampen var at flere fikk muligheten fra benken. Iben Ruud (19) var blant annet en som fikk muligheten og grep den godt. Med initiativet i angrep og satsninger gjorde hun en bra kamp de minuttene hun fikk. Det var allikevel enkelt å se misnøyen til både Iben og resten av jentene etter kampslutt.

Oda Olsen ble Gjerpens beste spiller i aften, mens Katarina Viktoria Bjørnskau Berens ble Tertnes beste spiller.

Det var igjen ett solid antall tilskuere til kveldens kamp (483) og vi takker for støtten dere viser jentene og klubben.

Gjerpen var høyt oppe etter forrige runde og seieren mot Follo HK Damer, men kom raskt ned på jorda når ett av de bedre lagene i Rema 1000-ligaen kom på besøk. Kveldens andre resultater blant annet i kampene mellom Fana – Sola (24-29) og Vipers – Follo (37-28) betyr at Gjerpen fremdeles befinner seg på kvalikplass. Det er nå derimot bare 1 poeng ned til Sola på første nedrykksplass. Sola tok en sterk seier i kveld borte mot Fana etter å ha ligget under med mye mesteparten av kampen.

Gjerpen forbereder seg nå for de to meget viktige bortekampene mot Fana (19.01.20) og Sola (29.01.20). Disse kampene blir veldig viktige å få poeng i hvis en skal beholde kvalikplassen og Sola bak seg.

Neste hjemmekamp er mot suverene serieleder Vipers onsdag 05. februar 2020. Kampstart er klokken 1800. Her har flere billetter allerede blitt revet bort, og vi kan forvente opp mot 1000 tilskuere når to av Gjerpens tidligere spillere, Emilie Hegh Arntzen og Sunniva Andersen, kommer på besøk.