Volda fikk bare låne tabelltoppen, Gjerpen på topp igjen

Etter over to måneder uten kamp i kvinnenes 1. divisjon i håndball var det endelig duket for det utsatte oppgjøret mellom Gjerpen HK Skien og Nordstrand. Gjerpen befestet sin posisjon i serien og tok til slutt en komfortabel 32-24 seier over 4. plassen.

Gjerpen er tilbake på tabelltopp i 1. divisjon etter at Volda fikk låne plassen noen dager etter deres seier mot Randesund. Kampen mellom Gjerpen og Nordstrand skulle opprinnelig vært spilt i 2021, men pga. nedstengning og covid-19 måtte Gjerpen og de andre lagene i 1. divisjon vente i over to måneder før de fikk løpe rundt på parketten igjen.

Nordstrand har overrasket stort så langt i sesongen, og befinner seg på en foreløpig 4. plass. Derfor var det ikke en enkel kamp som ventet Gjerpen-jentene. Gjerpen tok tak i kampen fra start av og holdt Nordstrand på en armlengdes avstand hele veien. Anført av en strålende Linn Andresen gikk Gjerpen til pause med ledelsen 16-11.

Sammen med målvakt Mia Stensland, fortsatte Gjerpen-jentene og Linn Andresen å prestere på banen i 2. omgang. Selv etter en litt vanskelig start på omgangen hadde Gjerpen kontroll på gjestene. Nivåforskjellen ble tydelig inn mot slutten av kampen og Gjerpen vant til slutt komfortabelt 32-24 over Nordstrand og er igjen å finne på tabelltopp.

Linn Andresen ble Gjerpens toppscorer, mens målvakt Mia Stensland nok en gang hentet hjem prisen som banens beste.

Neste kamp for Gjerpen sin del er den vanskelige bortekampen mot Levanger kommende søndag 13. februar. Neste hjemmekamp er 20. februar. Da er det Grane Arendal som kommer på besøk i Skienshallen. Den kampen har avkast kl. 1800.