Gjerpen HK Skien-Fredrikstad Bkl., Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale

Søndag 01. mars 2020 klokken 1800 er det avkast i kampen mellom Gjerpen HK Skien og Fredrikstad BKL.

Fredrikstad, med tidligere Gjerpen-spiller Andrea Rønning, kommer fra februar med 3 tap og 1 seier på 4 kamper. Tap mot forholdsvis Oppsal (borte), Tertnes (borte) og Fana (hjemme), seieren kom hjemme mot Follo. Thale Rushfeldt Deila er gjestenes toppscorer med 108 mål så langt i Rema 1000-ligaen.

Gjerpen-kjenningen Andrea Rønning står med flest assist for Fredrikstad med 60.

Gjerpen på sin side kommer fra en nitrist februar måned med 4 av 4 tap mot henholdsvis Vipers (hjemme), Molde (borte), Byåsen (hjemme) og Storhamar (borte). Det skal si at dette er fire av de tøffeste kampene i sesongen, men med tap i disse kampene og seiere til Sola og Follo har ført Gjerpen nederst på tabellen.

Ett lyspunkt den siste tiden for Gjerpen er at toppscorer Oda Olsen (77 mål) og Maria Solheim (70 mål) begge signerte nylig nye kontrakter som binder dem i klubben fremover. Flere spillere er ryktes klare til å signere nye kontrakter før sesongen er over. Gjerpen ønsker virkelig å slå tilbake mot Fredrikstad og denne kampen kan vise seg å være en avgjørende kamp med tanke på divisjonsstatus neste sesong.

Forrige kamp mellom disse lagene endte med seier til Fredrikstad (27-20) og Gjerpen-jentene er nå klare for å revansjere dette tapet.