Foto Bjørn Borge

Gjerpen HK Skien-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Hva skjedde i Skienshallen da den første kampen i Rema 1000-ligaen i 2020 ble kastet i gang?

Første kamp i 2020 endte med seier over tabellnabo Follo HK Damer (26-23)!

Foto: Bjørn Borge

Cecilie Løvdal og Oda Olsen var endelig tilbake på banen etter en god stund ute med kneskader. Sammen med resten av jentene, anført av en strålende Maren Tollefsen, klarte jentene å vinne den viktige kampen mot Follo HK Damer. Gjerpen HK Skien var det beste laget fra start til slutt og var oppe i en 7-måls ledelse på ett tidspunkt. Follo HK Damer ga seg derimot ikke og hang med. Til syvende og sist var det Gjerpen HK Skien som stakk av med alle poengene.

En meget verdig debut

En annen spiller som de vel 500 fremmøtte fikk bli bedre kjent med var Tjasa Rudman (23). Tjasa fikk sin første kamp etter overgangen fra slovensk håndball og leverte en meget god og solid kamp. Med raske bevegelser kombinert med ett smart blikk i angrep og ren skjær kriging i forsvar stod hun frem som en av Gjerpens beste spillere i denne kampen.

Det blir spennende å se hva Tjasa kan tilføre laget i de resterende kampene for sesongen.

Foto: Pål Lundsholt

Emosjonell seier

«– Jeg er så stolt av disse jentene! Dette var så utrolig gøy!» sa kaptein Katinka Lillevik til Varden etter kampen. Katinka som er kaptein i skadefraværet til Dorthe Groa slet med å holde gledestårene tilbake når dommerne blåste i fløyta for siste gang i kampen.

Etter ett brudd i en finger i starten av sesongen fikk Katinka mesteparten av første halvdel av sesongen ødelagt, det var dermed enkelt å se at denne seieren var emosjonell å være med på.

Les hele intervjuet med Katinka Lillevik i Varden her.

Foto: Bjørn Borge

Banens beste

Foto: Morten Bjerk

Maren Tollefsen leverte en strålende kamp og ble av publikum kåret til banens beste Gjerpenspiller.

Med denne seieren befinner fremdeles Gjerpen HK Skien seg på 10. plass i Rema 1000-ligaen med 6 poeng. Det har blitt litt rom ned til Follo (3 poeng) og Sola (2 poeng) som befinner seg på direkte nedrykksplass.

Denne seieren kan vise seg å være en avgjørende kamp for resten av sesongen og vi ser at denne seieren har gitt spillere, supportere og resten av klubben en ordentlig «boost» frem mot neste kamp mot Tertnes 15. januar (spilles i Skienshallen). Styret og administrasjon i Gjerpen HK Skien vil gjerne takke de 500 tilskuerne som tok seg turen til Skienshallen i kveld, og håper på like godt oppmøte i neste kamp 15. januar klokken 1800.