God sommer fra alle oss i Gjerpen!

EN STOR TAKK!

Sesongen 2023/2024 ble avsluttet i går med andre kvartfinale i sluttspillet mot Vipers. Ikke helt uventet vant Vipers, etter å ha skiftet et par gir etter en jevn førsteomgang. Gjerpen HK Skien ønsker derfor Vipers lykke til videre i sluttspillet og i deres videre reise i Champions League.

Samtidig er det på sin plass å takke spillere, trenerapparatet, frivillige, publikum, samarbeidspartnere og styret for bidraget til en vellykket 2023/2024–sesong. Som en nyopprykket klubb har vi gjort det langt bedre enn hva ekspertene hadde spådd på forhånd. Gårsdagens kamp mot Vipers var en stor opplevelse og stemningen i hallen var helt magisk.

Alle spillere har bidratt
Spillerne har individuelt og som et lag levert prestasjoner som fortjener anerkjennelse. Toppidrett er utfordrende, krever dedikasjon og en sterk moral hver eneste dag. Den setter også grenser for spillerens friheter i det daglige livet. Alle spillerne har bidratt til dette, og klubben er stolt av dem. Et eksempel er kampen mot Vipers i går, hvor laget, til tross for fire nøkkelspillere ute med skader, klarte å levere en flott forestilling for publikum. Det var også gledelig at Marte Brubakken Johannessen debuterte og Oda Kongssund scoret sitt første mål i en offisiell eliteseriekamp for klubben.

Fellesskapet
Trenerne har skapt et kollektiv som det står respekt av og som det blir snakket om i håndball – Norge. Pga begrensende økonomiske ressurser har man lojalt tatt utgangspunkt i de spillerne man hadde og løftet dem til nivåer man ikke trodde var mulig. I fellesskap har man skapt en ramme og et miljø som alle har funnet seg hjemme.

Å arrangere kamp i REMA 1000 – ligaen er noe helt annet enn å arrangere en kamp i 1. divisjon. En slik kamp krever sitt og bidrag fra frivillige og styremedlemmer er helt avgjørende for å få det til. Ekstra hyggelig var det derfor at markedssjefen til Color Line sendte en hilsen til klubben og gratulerte med en flott ramme rundt kampen, og at deres logo kom godt frem på TV. Men absolutt alle samarbeidspartnere som har støttet oss denne sesongen fortjener en stor takk. Dere er en del av det store laget!

Må bli bedre på flere områder
Det er likevel forhold som klubben kan og må bli bedre på neste sesong. Vi må få vist frem våre samarbeidspartnere på en bedre måte på langsiden, og vi må få til et bedre samspill mellom spillerne på begge lag og barn og ungdom som kommer for å se sine helter. I tillegg må vi, i samarbeid med TA og Varden og Norsk Topphåndball, bli bedre på å få markedsført våre kamper.

Takk publikum
Publikum har møtt trofast opp i Skienshallen og klubben endte på 7. plass på publikumstabellen med et snitt på i overkant av 600 tilskuere. I går var det 743 tilstede i hallen. Man kan alltid ønske seg flere tilskuere, men et sted må man begynne. I 1. divisjon hadde klubben i snitt 100 til 150 tilskuere per kamp, så dette er en betydelig økning og et resultat som klubben kan være fornøyd med.

Takk til media
Til slutt vil jeg få takke noen som sjelden får en takk. Det er sportsredaksjonene i TA og Varden. Gjerpen HK Skien er den klubben, som ifølge Sponsor Insight, får flest artikler på trykk om, og vi ligger foran Vipers og Storhamar i den typen medieomtale. Den samme takken går til Robert Lien Pettersen som har vært ansvarlig for klubbens aktiviteter på SoMe og Gjerpens hjemmeside i de siste månedene. De fleste klubbene i REMA 1000–ligaen sliter med å få oppmerksomhet fra avisene og satser derfor stort på SoMe, Vi må også bli bedre på SoMe neste år, men det er hyggelig å ha lokalavisene i ryggen.

Vi ønsker dere derfor en god sommer og vel møtt til sesongen 2024/2025 i månedsskiftet august/september. Det blir en ny utfordring for klubben.

Med vennlig hilsen, Gjerpen Hk Skien
Inger Elisabeth Mortensen, styreleder
Christen Knudsen, daglig leder