Annika Skrettingland på et av sine mange gjennombrudd denne sesongen.

Enda en målscorer fra Bryne

Bryne er et land av målscorere. Det er Braut både her og der – og så er det Skrettingland. Men visste du at Annika har flere assist enn mål? 60 målgivende har det blitt så langt. Det er bare playmaker Linn Andresen som har flere.

Skrevet av ChatGPT og Robert Lien Pettersen

Assist-Annika har hatt et herlig møte med eliteserien denne sesongen og det er liten tvil om at hun har en stor framtid foran seg. Jæren-jenta er på mange måter ferdig håndball-gjæret og framstår nærmest som en komplett håndballspiller. Servitør-egenskapene er nevnt. I tillegg har hun egen evne til å variere mellom å finte seg gjennom motstanderens forsvar eller skyte fra ni-meteren. Det har gitt 40 mål og mye tillit fra trener Pål Oldrup Jensen denne sesongen. Ved siden av flott angrepsspill, står hun godt bakover. Med kjappe bein og timing er det mange venstrebacker som har møtt Skrettingland-veggen denne sesongen.

Annika gir alltid alt!!

Forberedelser
Før håndballkamper har hun kokkelert en treretters av en forberedelses-meny. Visualisering før kampene er en av Annikas styrker. Hun evner å se seg selv lykkes, og dette hjelper henne på banen. Hvis det er hjemmekamp, liker hun å ta en liten tur med litt høy musikk på ørene. Det har gitt mange gode kamper og gode minner.

«Jeg har opplevd mange store øyeblikk. Det største er opprykket, deretter og debuten i eliteserien. Ellers var det veldig gøy å vinne Rødspettecup med et skolelag fra videregående, samt spill i Bring- og Lerøyserien. Men det viktigste er å ha det gøy og å trene mye. Når man trives med noe, har man lyst til å gjøre det mye. Da blir man jo også en bedre håndballspiller. Jeg er alltid på jakt etter måter å forbedre meg på, enten det er å fokusere ekstra på ting jeg vil jobbe med på trening, eller å se på video av tidligere kamper for å finne bedre løsninger», forteller bakspilleren.

Frisbeegolf
Balansen mellom skole, trening og personlig liv kan være utfordrende, men Annika prøver å prioritere de viktigste tingene først og utnytte tiden hun har til overs best mulig.

«Jeg må balansere trening og søvn, og når jeg har mulighet liker jeg å lade batteriene ved å gjøre andre ting. Da tilbringer jeg tid med familie og venner. Jeg liker å spille frisbeegolf, bake og gå på turer», smiler hun.

Støttespiller
Gjennom en lang sesong skjer det mye med dynamikken i et lag. Håndballspillere er jo bare helt vanlige mennesker og jobben er å spille håndball. Forskjellen fra en vanlig jobb er at du måles på resultat hele tiden, samtidig som du er i en konstant konkurransesituasjon. Det gir opp- og nedturer for de fleste.

«Jeg og prøver å være en støttespiller for de andre på laget. Hvis jeg ser at noen har hatt en tøff dag, så spør jeg gjerne hvordan de har det og om det er noe jeg kan hjelpe til med. Sånn er også de andre jentene og det skaper en god og trygg kultur», reflekterer unge Skrettingland.

God i fotball
Hun har alltid vært aktiv og prøvd mange idretter. Til slutt sto det mellom fotball og håndball. Håndball ble det naturlige valget da hun var bedre i det og trivdes mer med håndballen. Hun spilte fotball frem til hun var 14 år. Annika beskriver seg selv som rolig, tålmodig og snill. Hun ser opp til Stine Skogrand og har som mål å bli så god som mulig og se hvor langt hun kan komme.

Før årets sesong mente Annika at topp ti var en realistisk målsetning. I stedet ble det sluttspill. I skrivende øyeblikk har det blitt tap i første kvartfinale mot Vipers borte. Ikke overraskende. Annika spilte likevel en meget god kamp med fem scoringer og tre nye assist. Til mandag er det hjemmekamp, men det er ikke mange som har tro på avansement. Likevel; sesongen for Gjerpen og Annika har gått over all forventning.

«Det har vært en super sesong, og vi gleder oss allerede til neste», fastslår jærbuingen

ChatGPT ønsker Assist-Annika og Gjerpen lykke til med kampen mot Vipers og ikke minst neste sesong.