Neste sesong skal Lea Stenvik spille for Gjerpen. (Foto: Jon Forberg)

Lea går fra sort til rødt

Gjerpen HK Skien har sikret seg en spennende signering. Bakspiller Lea Tidemann Stenvik fra Aker Topphåndball har skrevet under på en toårskontrakt med klubben.

Lea, opprinnelig fra Ytre Enebakk, har en imponerende håndballbakgrunn. Hun vokste opp med en storesøster som også spilte håndball, og foreldre som var aktive trenere. Allerede som ung fant hun sin plass som bakspiller i barndomsklubben Driv IL.Deretter gikk turen videre og etter å ha tilbrakt tre år i Oppsal, ble hun som 16-åring hentet til Follo HK damer. Her ble hun en del av rekkruttlaget. Etter et tungt år med en korsbåndsskade ble hun tatt opp i A-laget, der hun fikk sin debut i eliteserien for 3 år siden og fikk verdifull erfaring. Senere gikk ferden til Aker TH, hvor hun har spilt på øverste nivå og fortsatt utviklet seg.

Hvorfor Gjerpen?
– Jeg har hatt grundige samtaler med trenere og klubbledelse. Jeg er imponert over profesjonaliteten og rammene klubben tilbyr. I tillegg ser jeg frem til å bli en del av det sosiale miljøet i spillergruppa. Skien Fritidspark, hvor Gjerpen holder til, har også en spesiell plass i hjertet mitt etter samlinger med yngre landslag. Og ikke minst: Gjerpen har et engasjert publikum som virkelig står bak laget. Amir på tromma gir ekstra energi, smiler Lea.

Lea har allerede markert seg denne sesongen, med hele 68 mål for Aker, inkludert syv straffemål. Hun har også vært en tøff forsvarsspiller, noe som har resultert i åtte tominuttere.

Takker Aker
«Jeg takker for to superfine år i Aker Topphåndball. En klubb som har gitt rom for å ta videre steg og utvikle seg som håndballspiller. Aller mest vil jeg savne jentene. En skikkelig fin jentegjeng, som er gode venner både på og utenfor banen. Venner for livet som jeg er blitt så glad i. Gleder meg til å følge jentene og klubbens videre utvikling, og ønsker dere lykke til», sier Lea til Akers hjemmeside.

Med Lea Stenvik på laget har Gjerpen HK Skien fått en spiller som kan bidra både offensivt og defensivt. Vi gleder oss til å se henne i aksjon!