Tiril er Gjerpens toppscorer er bombesikker på straffer.

Energibomba som bare palmer ballen i mål

Tiril Jørstad Palm beskrives som et fyrverkeri av følelser, engasjement og energi der hun flyr fram og tilbake på høyrekanten. Målet hennes kommer ikke akkurat som noen bombe: Proff og landslaget.

Skrevet av ChatGPT og Robert Lien Pettersen

«Jeg har satt meg som mål å bli en del av landslaget og leve av håndballen. Jeg legger ned mye arbeid for å nå disse målene, og kontinuerlig jobber jeg etter å forbedre meg selv. Jeg analyserer kampvideoene mine grundig og diskuterer med foreldrene mine om områder jeg kan jobbe videre med,» forteller kantspilleren.

Tiril Jørstad Palm bærer med seg historien til to byer: Gjøvik, hvor hun ble født, og Sandefjord, hvor hun fant sitt hjem og sin lidenskap for håndball. Hun har spilt for HG Gokstad, Sandefjord TIF, Sandefjord Håndball, før hun ikledde seg den røde Gjerpen-drakten.

«Håndballen har alltid vært en sentral del av livet mitt. Jeg spilte som bakspiller i ung alder, men byttet til kantspiller da jeg oppdaget mine kvaliteter som passet bedre i denne posisjonen. Jeg mener mine styrker som håndballspiller ligger i stor fart og sterke mentale viljestyrke. Personlig ser jeg meg selv som energisk, positiv og utadvendt,» smiler den unge jenta.

På banen er Tiril som en tornado, med sin raskhet og smidighet som gjør henne meget vanskelig å stoppe. Kanskje kommer smidigheten fra hennes tidligere erfaring med turn, og en morsom fakta om Tiril er at hun er svært dyktig til å stå på hendene. Nå utnytter hun spesielt venstrehånden sin til å utfordre landets eliteseriekeepere på kontringer, fra vingen eller straffemerket. For øyeblikket er den venstrehendte høyrekanten Gjerpens toppscorer med 89 mål.

Men bak hennes imponerende ferdigheter på banen skjuler det seg en enkelhet som gjenspeiles i hennes personlige liv. Tiril setter pris på de små gledene, som en varm tallerken med mammas pasta og en avslappende kveld foran TV-en. Favorittfilmen hennes er ‘Sannsynligheten for kjærlighet ved første blikk’. Og kjærligheten har hun funnet – faktisk ble det et stort avisoppslag i Varden ut av dette. Det blir ofte litt skriverier om Tiril – ettertraktet som hun er som håndballspiller. Flere klubber har vist interesse for hennes tjenester de siste sesongene, men hun har valgt å forlenge kontrakten med Gjerpen. Takk for det!

Ved siden av mammas pasta og avslappende TV-kvelder, jobber Tiril på en barneskole. Til høsten planlegger hun å starte studier ved siden av håndballen. Kanskje er det ikke så rart at hun ser opp til sin lagvenninne Linn Andresen, både på og utenfor banen. Linn har som kjent fullført en mastergrad i tillegg til håndballkarrieren. Ellers nevner Tiril en annen Linn som har betydd mye som håndballforbilde – nemlig Linn Jørum Sulland.

Selv om Tiril fortsatt er ung, har hun opparbeidet seg betydelig erfaring og deler gjerne noen tips og råd med unge håndballspillere.

«Det er viktig å ha det gøy med håndballen, det skal alltid være førsteprioritet. Og det er viktig å huske at det vil være både oppturer og nedturer. Da er det viktig å ha noen å snakke med og aldri gi opp. Det er i de tøffe periodene man virkelig vokser som spiller og menneske,» sier Tiril, som selv trekker fram et øyeblikk som det beste fra sin karriere:

«Uten tvil opprykkskampen mot Oppsal. Den er helt øverst på listen,» avslutter Tiril.

Som en siste fotnote: I dag tar Gjerpen imot Fredrikstad. I den tilsvarende kampen i november sikret Tiril det avgjørende poenget med et straffekast i siste sekund. Kanskje kan vinnerinstinktet hennes håpe på en gjentakelse, men med to poeng denne gangen…

Tiril tar straffe