Linn ble kåret til Gjerpens beste

Blitt et topplag i Norge

Aker-Gjerpen (10-16) 24-27. Gjerpen er i ferd med å bli et av Norges beste håndballag. På de siste syv kampene har laget vunnet fem og spilt en uavgjort.

Tekst: Robert Lien Pettersen

Laget nærmer seg femteplassen på tabellen og melodien mot Aker var som den pleier – i hvert fall i første omgang. Solid forsvars- og keeperspill og lese keeperen i andre enden av banen. Men Gjerpen så ikke ut som et topplag etter de syv første minuttene. Da lå de under 3-5, og Pål Oldrup Jensen måtte ta en timeout. Det hjalp umiddelbart, for etter 15 minutter ledet Skiens-jentene 8-5. Mye takket være solid forsvarsspill og ikke minst keeperspill av Mia Stensland i landslagsklasse. Til pause stoppet hun på en redningsprosent på 55.

Ute på banen tok playmaker Linn Andresen ansvar og etter 19 minutter dundret hun inn 11-7 etter gjennombrudd fra venstre. Det var et av hennes fire mål i første omgang. Hun endte på fem til slutt og ble kåret til banens beste.

Så førsteomgangens mest elegante. Fride Lunne Mastad går opp i tynnluften, dunder ballen i stolpen og det blir et perfekt veggspill da Fride plukker opp rikosjetten og setter ballen i kassa. 16-10 til Gjerpen, som også blir pauseresultatet.

Andreomgangen ble like trist som første var gøy. Gjerpen slapp bunnlaget Aker inn i kampen, og kort tid før slutt hadde de redusert Gjerpens ledelse med to mål. Heldigvis bommet de da de hadde sjansen til å komme ett bak etter et gjennombrudd på Gjerpens høyrekant, men heldigvis har vi Mia. I det påfølgende angrepet tok Tiril Jørstad Palm ballen i egne hender og satte inn sitt sjette mål for dagen. Med det ble hun Gjerpens toppscorer og kampen avgjort.

For topplag vinner også på dårlige dager!!

Ida-Marlene Minge, Vilde Bjørnsen 1, Julie Hushovd, Ingeborg Rolseth Holt 4, Tiril Jørstad Palm 6, Karoline Müller Lislien, Annika Skrettingland 1, Sara Ashuri 3, Mia Stensland, Guro Lien Røneid, Linn Andresen 5, Ingvild Bersås Westersjø 4 , Fride Lunne Mastad 3, Maja Rame, Oda Kongssund.