Linn Andresen dirigerer sine tropper.

Dirigenten

Alle lag trenger en dirigent, en playmaker. Gjerpen har Linn Andresen. To fingre i været, en kjapp beskjed, en enkel avtale og så har Linn bestemt hva som skal skje i akkurat dette angrepet.

Skrevet av ChatGPT og Robert Lien Pettersen

Men å gi direktiver gjennom plystring, det kan hun ikke – hun kan nemlig ikke plystre.

  • Det stemmer det, ler Linn, men det har ikke akkurat plaget meg i livet.

Linn er gjennom de siste årene blitt en av Gjerpens bærebjelker – en kontinuitetsbærer som det så fint heter. Det er kun Oda Olsen, Sara Ashuri og Guro Lien Røneid som har lengre fartstid i klubben enn Linn. Selv om hun elsker å styre spillet og spille opp de andre spillerne, er hun både gjennombruddshissig og skuddvillig. Hvor ofte har vi ikke sett Åros-jenta, med sine lynhurtige bein, pasningsfinte motspillere bort i Gjerpenbrøds-kiosken før hun dundrer mellom ener og toer. Finta bør fortere enn flint døpes om til: Ta med en skive med brunost til meg mens du først er der…

Linn kom til Gjerpen høsten 2020 etter at Gjerpen hadde rykket ned med dunder og brak fra eliteserien våren 2020. Trener Pål Oldrup Jensen har hatt klokkertro på den håndballintelligente jenta. Etter mange sportslige opp- og nedturer fikk Linn og Gjerpen lønn for uendelige mange treningstimer, da Gjerpen rykket opp våren 2023. Og Linn lever for slike oppturer.

  • Selv om jeg ser på håndball som lek og moro, drives jeg av å vinne. Et av mine favorittminner fra juniortiden var å vinne Lerøyserien med Glassverket. Det begynner dessverre å bli en liten stund siden. Men ingenting slår selvsagt opprykket til eliteserien med Gjerpen. Det er lite som slår opplevelsen av å lykkes med en så rå gjeng, konstaterer den noe bittelitt overtroiske dirigenten.
  • Jeg er ikke overtroisk, altså. Jeg tror på hardt arbeid, og grundige forberedelser. Men jeg må jo selvfølgelig alltid ha tyggis på oppvarming før kamp. Det er et uunnværlig ritual, gliser den ikkeovertroiske.

Forberedelsene hennes til kamp er nøye planlagt. Hun starter dagen med en frisk luftetur eller en kort treningsøkt for å få kroppen i gang. Musikk fra 70-, 80- og 90-tallet som får henne i godt humør, er en viktig del av hennes mentale forberedelser.

Når hun ikke er opptatt med å score mål og spille opp andre, finner du Linn enten på PPU-skolebenken, på jobb på Idrettsfritidsordningen på Herkules eller hjemme foran TV-skjermen. Hun elsker humoren i Friends, men en av hennes medspillere i Gjerpen leverer visstnok ikke like bra på humorområdet og Linn er ikke nådig i sin slakt av kantspiller Guro Lien Røneid.

  • Hennes humor er helt på kanten og er rett og slett elendig – og den er tilfeldigvis helt lik min, gliser Linn.

I morgen venter første seriekamp i 2024 etter en lang pause. Etter en super første halvdel av sesongen, bør Gjerpen ha gode sjanser på seier mot Follo. Gjerpen ligger i skrivende stund på 7.plass med 11 poeng, mens Follo ligger på 11.plass med seks poeng. Gjerpen tar med seg en knallsterk uavgjort i siste sekund borte mot Fredrikstad og storseier mot Oppsal kampen før den. Det gir selvtillit og ryktene sier at Gjerpen har trent skikkelig bra i den lange pausen og har nærmest en skadefri stall.

For Linn er ikke tap et alternativ – det er ikke akkurat, for å ta i bruk Linns humor, tap og Linn med samme sinn.

  • Jeg hater å tape og takler for eksempel veldig dårlig å tape i siste sekund. Det pleier å sitte i kroppen en stund. På den andre siden, så finnes det vel ikke noe bedre enn å vinne i siste sekund? Jeg vil jo tro at jeg takler det noe bedre, ja, konkluderer Bærums-jenta.

Linn er ikke bare en kunstner på banen. I ledige øyeblikk drar hun gjerne fram malerpensel, palett og lerret, men foreløpig har håndballen førsteprioritet. Før jul ga hun en ekstra julepresang til alle oss som heier på Gjerpen ved å signere ny kontrakt med Gjerpen. Så er det bare å håpe på mange flere innertiere fra dirigenten i tida framover – gjerne mot Follo i morgen.

Og grunnlaget burde jo være tilstede for å treffe blink – Linn har nemlig vært skiskytter i sin ungdom.