Mia Stensland - vinnerskallen

Vinnerskallen i Skienshallen

Det er ikke akkurat noen søndagsskole når Mia slipper inn mål eller taper håndballkamper. Da går det nemlig en håndball varmt, og vokabularet målvakten varter opp med blir nok aldri teksten til en fredfull julesang.

Skrevet av ChatGPT og Robert Lien Pettersen

Det er vel gjerne slikt som kalles for vinnerskalle, og kanskje er det en av grunnene til at Mia i håndballkretser ofte omtales som veggen. I november stengte hun «butikken» nesten for godt, og i flere kamper hadde hun en redningsprosent på over 50. Faktisk er det Mia som har nest flest redninger i hele eliteserien. Det ga henne plass på månedens lag i REMA 1000-ligaen for november. Og kort tid tilbake skrev hun ny kontrakt med Gjerpen.

  • Ja, det blir vel noen stygge ord når det ikke går min vei, det må jeg innrømme. Så at noen omtaler meg som vinnerskalle, passer vel ganske bra. Samtidig er det ikke bare min fortjeneste at jeg kom på månedens lag. Det er nesten kjedelig å si det, men for at jeg skal være god, må forsvaret sitte. I år har vi fått til et enda bedre samarbeid og da blir det lettere å stå bak der. Vi gjør noen avtaler på hvor jeg vil ha skuddene, og hvor vi skal la motstanderne slippe gjennom – og så er det opp til meg å løse det, svarer Mia, som er kjent for å ikke å bruke store ord om seg selv.

Etter utallige kast etter selvskryt, innser vi at det ikke er mulig å få napp. Da er det faktisk enklere og rett og slett snakke konkret om andre ferdigheter – nemlig Mias fiske-skills. Det hevdes at hun er like god til å fange fisk som å fange håndballer.

  • Ha, ha – ja, jeg liker faktisk å fiske. Jeg elsker fisk til middag og da spesielt selvfanget sådan. Og så blir jeg sikkert like sint når jeg mister en fisk som når jeg slipper inn mål på håndballbanen, smiler Slemmestads-jenta, som foreløpig ikke har like god fiskelykke på privaten.
  • Jeg er singel, ja – ikke noe fangst der, nei, bekrefter hun

Apropos fangst – håndballens verden fanget den eksplosive målvakten i tidlig alder. Selv om hun også dabbet litt i fotballens univers, var det håndballen som ga henne et hjem. Og det ble mellom stengene.

  • Jeg var rett og slett dårlig som utespiller, så det er hovedgrunnen til at jeg ble keeper, ler Stensland.

De siste sesongene har Mia spiret og grodd til å bli en av de beste målvaktene i Norge. Keeper-hendene har reddet både det ene og andre kanonskuddet, men visste du at Mias hender er grønne?

  • Jeg er blitt veldig glad i planter og elsker å se det spirer og gror rundt meg, men grønne hender – jeg vet ikke, jeg, smiler hobbygartneren, som ved siden av håndballen Studerer økonomi og ledelse.
Mia Stensland

De fleste som har holdt på med idrett har gjerne hatt noen forbilder i oppveksten. Ofte ser man til de beste og Mia er intet unntak. Men hun har sett til utlandet og det andre kjønn.

  • Niklas Landin – for en målvakt. Det å studere noen som er så god, inspirerer meg og gir litt ekstra motivasjon til å terpe på detaljer på trening, fastslår Mia, som har et mål om å bli topp 10-keeper i Europa.

Slemmestad-jenta har tidligere spilt for Slemmestad, Graabein, RHH, Glassverket, Stabæk og Reistad, og det har blitt noen minner å ta med seg på CVen. Opprykket til eliteserien med Gjerpen henger selvsagt høyt, men Lerøy-spill med Glassverket trekkes også fram som en herlig opplevelse.
Som alle andre toppidrettsutøvere lever Mia et ekstremt hektisk liv. Trening, kamper og studier tar det meste av tiden, men innimellom blir det tid til andre ting.

  • Jeg elsker skiturer og andre turer. Det å unnslippe hverdagens press og koble av i naturen, gir balanse i livet, men det blir jo også noen timer foran TVen for å slappe av. Blir noen timer med f. eks Prison Break, avslutter Mia «Veggen» Stensland.

I Prison Break prøver Michael Scofield å redde broren sin ut av fengsel. For Mia holder det med å redde baller fra motstanderne og Gjerpen fra tap – men det kan være tøft nok det også….