Mia Stensland
Mia Stensland har stått som en levende vegg i november og er fortjent tatt ut på månedens lag!

Mamma Mia for en måned

For en november det har vært for vår super-keeper. Nå er den levende veggen tatt ut på Skarpnes månedens lag i REMA 1000-ligaen. Det er bare å gratulere!

Keeperen selv tar utmerkelsen med stoisk ro, men er selvsagt glad for at hardt arbeid blir lagt merke til.

  • Ja, dette var jo gøy. Det har jo vært en grei måned, sier hun beskjedent.
  • Du liker ikke akkurat å skryte av deg selv?
  • Nei, det er det verste jeg vet, bekrefter hun.

Men når hun ikke vil skryte selv, må andre gjøre det. Å komme på månedens lag i eliteserien er jo jo skryt i seg selv, men tallene taler jo også for seg selv. I kampene mot Ravens og Oppsal i denne måneden hadde hun en redningsprosent på over 40 %. Det er meget sterkt. Men det kommer ikke av seg selv.

  • Det er nesten kjedelig å si det, men for at jeg skal være god, må forsvaret sitte. I år har vi fått til et enda bedre samarbeid og da blir det lettere å stå bak der. Vi gjør noen avtaler på hvor jeg vil ha skuddene, og hvor vi skal la motstanderne slippe gjennom – og så er det opp til meg å løse det, forteller Mia.

I tillegg handler dette om ferdigheter og forberedelser – og det mentale. Mia bruker mye tid på å studere motstanderne og det kan gi henne god hjelp i avgjørende situasjoner.

  • Ja, jeg bruker mye tid på å se video av de vi skal møte – blant annet på spilleres skuddmønster. Men noen spillere har et stort repertoar og er vanskelig å lese. Da må jeg rett og slett stole på mine egne ferdigheter. Ved siden av dette er det viktig å ha roen og troen på at vi kan vinne alle kamper vi spiller. Jeg synes vi er blitt sterkere på den mentale biten, blant annet er vi blitt flinkere mot slutten av kampene til å avgjøre eller ta poeng, forklarer Mia.

Akkurat nå har eliteserien pause grunnet håndball-VM og neste seriekamp er ikke før 7. januar. Men Mia og de andre jentene ligger ikke på latsida.

  • Nå har vi hatt en ukes pause fra fellestreninger, men nå er det full fart igjen fram til neste kamp. Da blir det fort syv økter i uka og noen treningskamper for å spisse formen inn mot vårsesongen, forteller keeperen.

Og bare så det er sagt – Gjerpen ligger akkurat nå på sluttspillplass, noe som er litt over målet laget satte seg før sesongen.

  • Ja, vi har vel overrasket både publikum og oss selv, men samtidig har vi jo troa på oss selv – så nå gjelder det bare å fortsette med de gode prestasjonene, avslutter Mia «Veggen» Stensland.