Fride er en bauta i Gjerpens forsvar

Forsvarsministeren

Gjerpen ligger på tredjeplass på færrest innslupne mål-tabellen i REMA 1000-ligaen. En av hovedgrunnen til dette er forsvarsminister Fride Lunne Mastad.

Skrevet av ChatGPT og Robert Lien Pettersen

Å møte Fride i duell er som å møte en murvegg. Det gjør vondt og du har liksom ikke lyst til å gjøre det igjen. Da er det bedre å spille ballen videre. Det er mange som mener at media fokuserer alt for lite på godt forsvarsspill og gode forsvarsspillere. Ofte er det toppscorer i kampen eller en målvakt med mange redninger som stikker av gårde med bestemannspriser. Ser vi på listen over verdens beste kvinnelige håndballspillere de siste 20 år, er det keepere og offensive spillere som vinner. Det meste av den offisielle statistikken handler om målscorere, redninger og utvisninger.

Så når forsvars-Fride har vunnet 15 dueller i forsvar i løpet av en kamp og scoret fire mål – burde hun kanskje fått flere banens beste-priser. Men her i dette sportrettet kan vi vi i hvert fall gi henne en utmerkelse, en ministerpost – FORSVARSMINISTER! Kanskje bør hun dele denne tittelen med Oda, men det får stå sin prøve. Og bare så det er sagt, Fride ligger på fjerdeplass i Gjerpen når det antall scorede mål. Det kan fort hende at når sesongen er slutt så er forsvarsministeren toppscorer i Gjerpen.

Fride er 23 år gammel og kommer fra Trondheim, hvor hun også er født og oppvokst. Det kan hende hun falt i styrkegryta som liten. Hun er høy og sterk, og har et skudd som bryter lydmuren. I tillegg til skuddferdighetene og forsvarsspill, er hun gjennombruddshissig. På mange måter er det nesten synd for Rosenborg at denne jenta ikke ble født med bart og vest. Herrelaget kunne nemlig hatt bruk for Fride – og da ville nok ikke jenta sagt nei.

  • Som liten hadde jeg en stor drøm om å spille på RBKs herrelag. Tenk å kunne hatt Nils Arne Eggen som trener, smiler bakspilleren.

Og smile det gjør hun mye. I Gjerpen-miljøet prøver hun å bidra til sterk lagmoral ved å være støttende for de andre jentene og forsøke å bidra med smil på trening.

  • Jeg tror det er viktig å ha det gøy med håndballen, og ikke ta seg selv for høytidelig, sier hun.

Fride har spilt håndball siden hun var liten, inspirert av søsteren sin, Oda Lunne Mastad, som også er eliteseriespiller. Faktisk er Oda Frides største forbilde. Hun har også prøvd seg på fotball, dans og turn, men håndballen har alltid vært hennes store lidenskap. Hun har spilt for Charlottenlund SK, Utleira og Strindheim tidligere, og har mange gode minner fra ungdoms- og juniornivå. Hun husker spesielt Lerøyserien 18/19 med CSK, bylagsturnering J15 og opprykket til Rema 1000-ligaen med Gjerpen 22/23.

  • Det var fantastiske opplevelser, som jeg aldri vil glemme, mimrer hun.

Fride er Gjerpens digitale alibi. Hun studerer første året på 2-årig master ved NTNU Trondheim – “Ledelse av teknologi”. Hun har en bachelorgrad som Logistikkingeniør fra før. Hun er usikker på hva hun skal bli når hun blir “stor”, men hun håper å finne noe som hun trives med.

  • Jeg er åpen for muligheter, og vil ikke låse meg til noe, fastslår jenta, som har en brukt skjermtid på mobiltelefonen sin på 3,5 timer per dag.

Det meste er relatert til skole eller håndball, hevder hun – og vi har ingen grunn til å tro at hun farer med usannheter. Hennes typiske uke ert nemlig stapp full og består av digital skole mandag til fredag, treninger på kveldstid og håndballaktiviteter i helgene. Hun har en kjæreste, som hun elsker å tilbringe tid med. Hun liker også å gå turer i skog og mark, langrenn og reise. Hun er glad i nachos, og liker å se på TV-serien Forræder. Hennes favorittfilm er Taken, og hennes favorittmusikk er Norway Top 50. Da blir det ikke bli mye tid til overs til SnapChat, Instagram og TikTok. Hun må jo sove også.

Fride har store ambisjoner som håndballspiller. Hun vil fortsette å spille i eliteserien i Norge, og kanskje også på landslaget en dag. Hun synes det er realistisk å oppnå en 10. plass for Gjerpen denne sesongen, men hun drømmer om å vinne medaljer i fremtiden. Hun synes medias dekning av Gjerpen er greit, men hun bryr seg ikke så mye om hva andre sier om henne eller laget. Hun beskriver seg selv med tre ord: Stresset, bestemt, artig – i tillegg til å være en lagspiller

  • Jeg synes det er viktig å være en god lagspiller, og bidra til lagets suksess, sier hun.

Som den realist hun er, forbereder Fride seg til kamp uten ritualer eller overtro. Hun håndterer tap med stillhet og ettertenksomhet, og seier med glede og jubel.

Håndballen er full av oppturer og nedturer, og det gjelder å holde hodet kaldt i begge situasjoner. Jeg har ingen konkret balanse mellom trening, kamp, studier og sosiale ting. For meg handler det om å finne en slags rytme som fungerer for meg, forklarer hun.

Fride er opptatt av at unge håndballspillere skal få utvikle seg gjennom trygge og utviklende miljøer. Hun bidrar mer enn gjerne med gode råd.

  • Håndballen har gitt meg så mye, og jeg er takknemlig for alle de fine menneskene jeg har møtt på veien. Mitt råd til unge er: Ha det gøy, ikke stress og tenk kvalitet framfor kvantitet. Håndballen er en fantastisk sport, som vil gi mange gleder og utfordringer. Det gjelder å ha tro på seg selv, og å jobbe hardt for å nå sine mål, fastslår trønderen.

Da ønsker vi Fride Forsvarsminister lykke til videre denne sesongen – samtidig som vi advarer alle bakspillere i eliteserien som ønsker å utfordre Gjerpens forsvarsminister: Det kommer til å gjøre syyyykt vondt!