Karoline Lislien - full (ball)kontroll på livet

Full (ball)kontroll på livet

Hun trener hver deg, studerer til kjemiingeniør, har kjæreste og elsker å finne på ting med venner og familie. Med et sånt tempo kan det gå i ball for noen og enhver, men ikke for Karoline. Hun har full ballkontroll på livet.

Skrevet av ChatGPT og Robert Lien Pettersen

Når hun skal beskrive seg selv med tre ord, er det helt tydelig at hun er opptatt av alle menneskene hun har rundt seg.

  • Familieorientert, omsorgsfull og sosial, smiler Karoline Müller Lislien.

Disse egenskapene skinner igjennom også på banen. Selv om hun er en målfarlig spiller med tempo og viljestyrke, er hun vel så opptatt av å stå opp for laget også når det gjelder forsvarsspill. Og for å fungere i 6-0-muren som Gjerpen denne sesongen er blitt så kjent for, hjelper det med kjapp forflytningsevne og styrke i kropp og hode. Håndballkjennere beskriver henne som en allsidig spiller som behersker alle aspekter av spillet. Hun er som en sjakkspiller som tenker flere trekk fremover og utmanøvrerer motstanderen med smarte trekk.

  • Jeg liker å være kreativ og utfordrende på banen. Jeg prøver å lese spillet og finne de beste løsningene for laget. Jeg liker å variere mellom å skyte selv og å spille fram andre, forteller Karoline.

For å prestere best mulig i kampsituasjon, legger bakspilleren ned mye arbeid i forkant av kampene. Som mange andre håndballspillere, studerer hun motspillere på video for å finne de svake punktene. Slurver back og ving med forsvarsspillet slik at det er plass til å gå på gjennombrudd, har målvakten noen svakheter som kan utnyttes, bruker motstanderne lang tid på å omstille seg fra angrep til forsvar? Ja, slike spørsmål er det viktig for Karoline å få svar på før kamp. Samtidig er hun opptatt av at det er laget som presterer sammen, og hun har stor tro på at det å bygge et positivt og trygt miljø bidrar til bedre prestasjonene på banen.

  • Jeg tror på å ha en positiv innstilling og et godt samhold på laget. Jeg prøver å være en god rollemodell og en støttende venn for mine lagkamerater. Jeg synes det er viktig å ha det gøy og å glede seg over spillet. Det gir resultater på sikt, fastslår Karoline.

20-åringen har på alle måter sine beste år foran seg på håndballbanen. Drømmen hennes er å utvikle seg videre slik at hun etter hvert kan spille på et enda høyere nivå. Og hvem vet – kanskje blir hun proff i utlandet en dag? Men hun er veldig tydelig på at det er en lang vei dit, og at hun framover må utvikle seg som spiller. Hun jobber hver dag med å forbedre alle deler av spillet sitt. Og allerede nå er hun en viktig bidragsyter i den fremadstormende Gjerpen-bataljonen. Men hun har ikke alltid spilt i Gjerpen. Ungjenta kommer fra Tønsberg og har tidligere spilt for både Teie og Flint.

  • Jeg er både født og oppvokst i Tønsberg. Det var her jeg startet min karriere som håndballspiller. Mine beste håndballminner er 3. plass i Partillecup i 2018 og 2019 med Flint J2003. Det var utrolig gøy, minnes Tønsberg-jenta.

Hvor langt Karoline når, er det ingen som vet, men hun er klar på at det er andre ting i livet som også er viktig og at hun ikke kan basere seg på å leve av håndballen. Hun synes det er et viktig poeng å få fram for unge håndballspillere at utdanning er viktig, men at dette fint kan kombineres med satsting på det man elsker mest i denne verden – håndball.

  • Jeg prøver å ha en god balanse mellom håndball og andre ting i livet. Jeg prioriterer skolen og setter pris på tiden jeg har med familien og vennene mine. Jeg liker å hjelpe og gi råd til unge spillere som vil lære mer om håndball. Jeg gir dem tips og råd om hvordan de kan bli bedre og ha det gøy samtidig, sier Karoline.

En vakker dag kan Karoline smykke seg med tittelen kjemiingeniør. Det vil igjen åpne nye muligheter og dører, og det er liten tvil om at hun har en liten gründer i magen.

  • Jeg har alltid hatt en drøm om å starte noe eget. Jeg har mange ideer og prosjekter som jeg vil jobbe med. Jeg er ikke redd for å prøve nye ting og å ta sjanser. Jeg tror på meg selv og mine mål, fastslår Karoline.

Avslutningsvis i dette Gjerpen-sportrettet, får Karoline utdelt et dilemma.

Ville du heller bli husket som en legendarisk håndballspiller, men aldri bli en verdensmester, eller vinne flere verdensmesterskap, men aldri bli en legendarisk spiller?

  • Vinne flere verdensmesterskap, men aldri bli en legendarisk spiller.

Dette oppsummerer trolig hvor viktig det er for Karoline å ha fokus på laget og ikke seg selv. Ikke godt å vite om Karolines favorittspiller, Cristina Neagu, ville svart det samme. Hun ble aldri verdensmester, men huskes som en legendarisk spiller.