Oda Olsen
Oda Olsen er kjent for å skyte som en hest sparker

Singel, skytter og sanger

Oda Olsen er faktisk den første jenta som ble født på den nye fødeavdelingen i Skien for 26 år siden. Ryktet sier at hun fem timer gammel kastet smukken rett i vinduet så det knuste. En annen historie er at Oda en gang skøyt så hardt at tverrliggeren knakk.

Skrevet av ChatGPT og bearbeidet av Robert Lien Pettersen

  • Ikke tro alt du hører. Det var vel heller faren min som oppdaget kastarmen min da jeg kastet snøball på ham som liten jente. Han har blåmerke enda, gliser Oda.

Faktumet er at Oda har fått målt skuddet sitt til over 100 km/t. Det er hardt, det! Fra tribunen kan publikum også nyte Oda som en dyktig dirigent i et orkester av raske bevegelser og strategiske trekk. Hun trives som bakspiller som lar ballen fly som en dirrende pil til den finner målet med presisjon og kraft. Samspillet med Ingvild på strek og de knallharde skuddene er motstanderne oppmerksomme på, men de sliter likevel med å stoppe henne. Hun har høyden på sin side, som en majestetisk fjelltopp som dominerer landskapet, og hennes koordinasjon er som en virtuos som behersker notene på et mesterverk.

Men det er ikke bare hennes fysiske egenskaper som gjør henne til en håndballmester. Oda har en uovertruffen spilleforståelse som lar henne lese situasjoner som et klokt orakel. Hun er en leder på banen, en general som styrer troppene med fast beslutning. Dette står kanskje litt i kontrast til hvordan hun beskriver seg selv.

  • Jeg er rettferdig, naiv og morsom, ler hun.

Forberedelsen til en kamp er en hellig seremoni for Oda. Da liker hun å se på seg selv. Altså ikke selvdigging i speilet, men videoanalyse fra forrige kamp;) Hun løfter også vekter som en gladiator som forbereder seg på løvene. Hun avskyr overtro, men drikker en Nocco i garderoben før oppvarming, som en bønn til idrettens guder. Gjennom årene har Oda samlet minner og prestasjoner som en skattkiste av seire.

  • NM20-gullet i Oslo Spektrum, opprykket forrige sesong og bronse i Lerøy-sesongen 14/15. Vi kvalifiserte oss ved å spille to uavgjorte kamper og overrasket alle ved å ta en medalje, smiler Oda.

Selv i seierens sødme eller nederlagets bitre smak, forblir Oda en stødig og inspirerende nestor. Hun bruker humor som et våpen for å styrke lagmoralen, og alle vet at hun er der for å lytte og støtte. Og til alle unge håndballhåpefulle der ute er Oda krystallklar:

  • Vær dedikert, tren riktig og husk at håndball skal være gøy.

Når håndballbanen gir plass til fritid, finner Oda glede i tiden med venner og familie. Hun har en lidenskap for andre idretter som Formel 1 og fotball, og hun til og med strikker og hekler som en ekstra finesse. Men hekle et brukbart lag til Fantasy sliter hun med.

  • Blant de få av oss på laget som spiller Fantasy, så er jeg den dårligste, sammen med Guro (Lien Røneid).

Toppen av kransekaka eller skal vi heller si skalaen, er at Oda faktisk har deltatt i VM. Vi chatter kor-VM i Kina. Historien sier ikke noe om hvilken plass det ble, men kanskje burde hun bruke sine sangkvaliteter og arier på sjekkemarkedet. Akkurat for øyeblikket beskriver hun seg selv som kronisk single. Så vet dere det.

I oppveksten i Kragerø slet hun ut både fotballsko, turnsokker og piggsko før det ble håndball permanent. Først i Kragerø, deretter Pors, før hun de siste sesongene har vært en bauta for Gjerpen. Den målfarlige spilleren har likevel ikke de høyeste personlige sportslige målene.

  • Målet mitt er å slutte før kroppen kollapser, gliser 26-åringen, før hun tillegger:
  • Samtidig som jeg ønsker å etablere meg på et jevnt og høyt nivå. Når det gjelder Gjerpen tror jeg vi kan overraske mange, inkludert de som har tippet oss i bunn. Kanskje ikke sluttspill i år, men 10. plass hadde vært bra, mener kanonskytteren, som ønsker å bli idrettslærer og trener når hun blir «stor».

Som første jente ut i sportrettserien av Gjerpen-spillerne blir hun også først til å svare på et dilemma:
Hvis du kunne velge, ville du heller bli husket som en legendarisk håndballspiller, men aldri bli en verdensmester, eller vinne flere verdensmesterskap, men aldri bli en legendarisk spiller?

  • Jeg vil bli husket som en legendarisk håndballspiller.

Til slutt lar vi ChatGPT avslutte og runde av dette sportrettet:

Så, til alle som har tatt del i Oda’s reise, fra de første skrittene i Kragerø til dagens triumfer, husk at hennes historie bare så vidt har begynt. Det beste er ennå i vente for denne inspirerende, syngende og kanonen av en håndballheltinne.