Sommerbrev fra daglig leder

Det er nå ca. to og en halv måned siden Gjerpen HK Skien rykket opp til REMA 1000 – ligaen. Siden da har det ikke vært noen muligheter for å slappe av og suge på seiers-karamellen verken for spillerne, styret eller administrasjonen etter dette. Nå er jentene straks tilbake fra ferie. Fremover vil det være fullt kjør treningsmessig for spillerne og trenerne for å bli klare og best mulig til seriestart 30. august. Det samme gjelder styret og administrasjon.  

Spill i REMA 1000 – ligaen krever mer penger, har større krav til kamparrangement og krever mer reiseplanlegging. For å drifte en klubb i Skien i REMA 1000 – ligaen kreves det minst MNOK 5,0 i inntekter på årsbasis. Dette er ca. NOK 500.000 mer enn hva en Oslo – klubb behøver pga. høyere reisekostnader og en mer krevende spillerlogistikk. Det er krevende å bruke Torp som utgangspunkt for bortekamper pga. få flyforbindelser til andre norske byer, og med to timers reisevei til Gardemoen er også det en stor kostnad.  

Slik undertegnede ser det trenger klubben å genere nye inntekter på ca. NOK 200.000 i tillegg til å fornye de fleste samarbeidsavtalene klubben allerede har fremt til jul. Nye inntekter kan skapes ved at flere kommer på kamp og ser Gjerpen HK Skien spille hjemmekamper i Skienshallen. Første mulighet er mot Larvik HK onsdag 3. september. En annen mulighet er at enda flere bedrifter vil inngå samarbeidsavtaler med klubben. Begge deler er like viktig! 

TV – rettigheter 
På et møte i juni sa daglig leder i Norsk Topphåndball at REMA 1000 ligaen for kvinner i Norge er blant tre eller fire beste i verden. Dersom man tar utgangspunkt i at hvert av de 14 lagene har 20 A – spillere i stallen så betyr det at spillerne i A – lagsstallen til Gjerpen er blant de 1000 fremste kvinnelige håndballspillere i verden.    

Likevel betaler TV 2 MNOK 570 for TV – rettighetene i Eliteserien (fotball) for damer og herrer. Av dette går MNOK 75 direkte til toppserien for damer og resten til herrelagene i eliteserien. Samtidig betaler TV 2 MNOK 2 – 3 for rettighetene til å vise REMA 1000 – ligaen på TV 2 sine kanaler som har håndballspillere som er i verdensklasse. Hvorfor er det slik?  

Forklaringen på det er Vipers – syndromet som håndballen egentlig ikke vil diskutere. Vipers er verdens beste håndball – lag og laget er for godt for den norske ligaen. Siden 2017 har de vært ekstremt dyktige og vunnet det meste nasjonalt og internasjonalt. Et TV – produkt uten spenning, men med verdens beste spillere, har dessverre svært lav verdi for kjøper. 

Spiller og trenerstall 
Gjerpen HK Skien klarte å beholde de sentrale spillerne i A – lagsstallen fra sesongen 2022/2023. Det er kommet fire nye spillere til: Oda Kongssund, Oda Burhol, Karoline Lislien og Thea Bakås. Vi ønsker dem hjertelig velkommen til Gjerpen og Grenland. De to Oda’ene er bakspillere og juniorlandslagspillere for Norge. Karoline fra Flint Tønsberg er bakspiller, mens Thea fra Larvik HK er linjespiller.  

Samtidig har Emilie Lindholt Kristiansen, Annette Kaalstad, Anna Clara Fjellheim og Katinka Lillevik forlatt klubben av ulike årsaker. Vi ønsker også disse lykke til videre! 

Gjerpen HK Skien kan ikke kjøpe seg til suksess. Til det er vår finansielle kapasitet for begrenset. Målsetning til hovedtrener og undertegnede har vært å sette sammen et trenerteam bestående av kompetanse og erfaring som kan videreutvikle det klubben allerede har best mulig til sesongen 2023/2024. Pål Oldrup Jensen er hovedtrener, Magnus Boman (ny) er assistenttrener, Tom Morten Svendsen (ny) er fysisk- og mental trener, Fredrik Hokstad (ny) er hovedtrener for Gjerpen 2 og J20. Tine Andersen fortsetter som fysioterapeut, Stefan Illic fortsetter som lege og Christer Utzig fortsetter som Kiropraktor.   

Etter min mening har Gjerpen HK Skien et meget kompetent, homogent og erfarent trener- og støtteapparat. Undertegnede benytter samtidig anledningen til å takke Anstein Engravslia (assistenttrener) og Gunn Vintervold (fysisk trener) for deres bidrag i 2022/2023 sesongen og ønsker også disse to lykke til videre! 
 
Økonomi / Håndballskole 
Toppidrett handler om økonomiske rammer og at man får mest mulig ut av det man har. Gjerpen HK Skien vil takke alle våre sponsorer for deres bidrag. Uten deres støtte hadde det ikke vært noen REMA 1000 lag i Grenland. Derfor ber jeg om at leserne støtter våre sponsorer. Bare så det er sagt: Vi TRENGER FLERE! 

Gjerpen HK Skien arrangerer Sparebanken SØR håndballskole i Skienshallen 14., 15.  og 16. august sammen med MENY og McDonalds. Dette er en fin måte for unge håndballspillere av begge kjønn til å bli bedre kjent med eliteseriespillerne til Gjerpen.  Det er noen plasser igjen så meld deg på leder@gjerpenhandball.no. 

  

Jeg benytter anledningen til å ønske alle en fortsatt god sommer og vel møtt til første hjemmekamp mot Larvik HK 3. september! 

  

  

Med vennlig hilsen, 
Gjerpen HK Skien 

  

Christen Knudsen 
(Daglig leder)