FOR EN KAMP!

Gjerpen måtte vinne hjemme mot Tertnes i den andre kampen i kvalifiseringen om opprykk til eliteserien. Det klarte Skiens-laget etter ekstraomganger og serverte en forrykende kamp!

Tertnes kom som favoritter etter å ha vunnet 25-19 i Bergen for noen dager siden. At eliteserielaget skulle få såpass motstand i Skienshallen søndag ettermiddag var det ikke mange som så for seg, utenom Gjerpen og Skien. Det var klare i sin sak om å gi laget fra Bergen kamp.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele første omgang. Preget av solid forsvarsarbeid og noen skuddbom fra begge lag gikk Gjerpen til pause med ledelse 10-9.

Så var det som å se første omgang om igjen da andre omgang så og si var ferdige. Lagene hadde fulgt hverandre helt jevnt også i andre omgang, men da Tertnes med noen minutter igjen å spille ledet med to mål begynte man å se for seg slutten. Gjerpen ga derimot ikke opp kampen og hentet seg raskt inn igjen, mye på grunn av en strålende Susanne Andersson i mål. Flere redninger og scoringer for Gjerpen gjorde at kampen måtte ut i ekstra omganger etter 23-23 i ordinær tid.

Da kvalifiseringskampene skal avgjøres var det duket for 5 min x 2 for Gjerpen, Tertnes og publikum. Dette ble en fantastisk oppvisning i håndball fra Gjerpen-jentene som rett og slett kjørte over et slitent Tertnes-lag. Tertnes klarte ikke å følge med Skienslaget, og Gjerpen vant til slutt kamp 30-27 etter ekstraomganger.

Det betyr at det skal spilles en tredje kamp i Bergen om hvem som rykker opp til eliteserien. Kampen har avkast onsdag 25. mai kl. 1830. Du kan se kampen på direktesport.no.