J-18 på vei til Lerøy

Lørdag 5. februar spiller Gjerpens J18-lag endelig Lerøy igjen borte i Kongsvinger!

Foto: Morten Bjerk

Det har vært noen år siden sist Gjerpen hadde lag i den nasjonale Lerøy-serien, men i år klarte Gjerpen-jentene å kvalifisere seg gjennom strålende spill! Lørdag 5. februar braker det hele løs, og Gjerpen setter kursen til Tråstad Idrettshall i Kongsvinger.

Her skal Gjerpen møte Melhus og hjemmearrangør Kongsvinger til kamp. Kampene har kampstart kl. 1500 (Melhus) og kl. 1900 (Kongsvinger).

Laget har ikke hatt noe optimal oppladning til Lerøy og seriespill denne sesongen, mye på grunn av nedstegninger og andre restriksjoner. Derimot ser hovedtrener Magnus Boman lyst på at man endelig kommer i gang med kamper og Lerøy igjen.

«Vi er ladet og klare, men spente på hvordan det vil gå etter en lang periode uten kamper. Vi har slitt med skader på nøkkelspillere og har hatt, og har, flere tilfeller av koronarsykdom i laget, så vi kommer til disse kampene uten kamptrening. Vi spilte den siste kampen sammen 4.12.21, så jentene er nok ganske kamprustne. Dette gjør oss veldig usikre på hvor vi står. Men vi kan ikke gjøre noe med det, så vi legger alt dette bak oss og går inn i disse to kampene med en flott innstilling. Som vanlig i Lerøy-serien møter vi god motstand. Vi skal gjøre alt for å prøve å hente 4 poeng hjem til Skien».

En annen som er klar for å komme i gang igjen med kamper og aktivitet er J18-kaptein Helle Fredriksen, noe hun var ganske tydelig over.

«Vi gleder oss kjempe mye! Det er hele to måneder siden vi har spilt kamp sist, så det blir deilig å komme i gang igjen. Dessuten er Lerøy ekstra gøy fordi opplegget rundt er så bra og ordentlig. I tillegg er det veldig stas å være med i en nasjonal serie. I Lerøy møter man veldig god motstand som gjør at det alltid blir tøffe, morsomme og lærerike kamper».

Lagkaptein Helle Holmer Fredriksen er klar for lørdagens Lerøy-kamper. Foto: Morten Bjerk.

At Lerøy er en ettertraktet og populær serie er kapteinen klar over. Helle forventer tøff motstand, men også en arena hvor man kan utvikle seg som spiller og som lag. Samtidig får Gjerpen-jentene nå brynet seg på jevnaldrende (J18), i motsetning til seriespill hvor de befinner seg i J20-klasse.


«For oss er Lerøy en utrolig god mulighet til å utvikle oss og ta mange nye steg. Det er ekstra stas at vi er blant de lagene som har klart å kvalifisere seg. I Lerøy serien møter vi lag som vi ikke kjenner fra før av og får virkelig sjansen til å spille bra håndball. Vi har jobbet hardt hele sesongen og hatt masse fokus direkte mot Lerøy den siste uken. Jeg tror hele laget er klare for å gi alt i en serie som er litt mer spesiell enn den vanlige 20-års serien!», sa Helle dagen før avreise til Kongsvinger.

Helle deler også samme oppfatning som hovedtrener Magnus Boman om de utfordrende forberedelsene pga. Covid-19, men forsikrer oss om at jentene er klare for kamp.

«Vi har lidd av mye coronasmitte og skader den siste perioden, noe som setter oss litt tilbake, likevel føler jeg vi får til mye bra og at innstillingen i laget er på plass. Jeg vet ikke så mye om Melhus og Kongsvinger, men forventer at de er to bra lag, som er minst like giret som oss på å dra i land en seier! Jeg forventer to veldig tøffe kamper, hvor vi må gi alt for å ta med oss poeng».

Du kan følge Gjerpens kamper i Lerøy https://solidsport.com/kil-handball/ (lørdag 05/02/22).