Avslutning av sesongen 2020/2021

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund har vedtatt at tabellen etter halvspilt serie skal legges til grunn for plasseringen i seriespillet for REMA 1000-ligaen og 1. divisjon (begge kjønn).

For topphåndballen for kvinner gjelder:

Ni kamper mangler for at alle lag har møtt hverandre én gang i REMA 1000-ligaen kvinner, mens to kamper mangler i 1. divisjon kvinner.

Når disse oppgjørene skal spilles, avhenger av hvor raskt myndighetene tillater en full gjenåpning av topphåndballen. Tidligste oppstart for det resterende seriespillet er uansett 9. mai. Enkeltkamper mellom lag tilhørende utenfor tiltakssone 5A kan bli vurdert spilt fra 25. april, dersom myndighetene åpner for kampavvikling.

Videre gjelder følgende:

Seriespill

**Lag nummer 1 etter halvspilt serie i REMA 1000-ligaen kvinner, kåres til seriemester. Ingen lag rykker direkte ned fra REMA 1000-ligaen kvinner, forutsatt at kvalifiseringen kan gjennomføres. Forbundsstyret vil vurdere opprykk og nedrykk på nytt dersom kvalifiseringsspill ikke lar seg gjennomføre.

**Follo HK Damer blir stående som vinner av 1. divisjon kvinner som følge av deres topplassering etter halvspilt serie, og rykker med det opp til REMA 1000-ligaen. Ingen rykker ned fra 1. til 2. divisjon.

**REMA 1000-ligaen kvinner blir avviklet med 14 lag sesongen 2021/2022, mens 1. divisjon kvinner vil bestå av 11 lag, dersom ingen opprykk fra 2. divisjon.

Kvalifisering

**Lagene som etter halvspilt serie er rangert som nummer 11, 12 og 13 i REMA 1000-ligaen kvinner, møter henholdsvis lag nummer 4, 3 og 2 i 1. divisjon kvinner, til kvalifisering. Vinnerne av de tre kvalifiseringsduellene får plass i REMA 1000-ligaen sesongen 2021/22. Kvalifiseringen for kvinner har planlagt oppstart andre halvdel av mai.

**Et begrenset sluttspill er tenkt gjennomført helga 22.-24. mai.