Engravslia blir å se på trenerbenken også i de kommende sesongene!

Anstein Engravslia har fornyet sin kontrakt med Gjerpen HK Skien og fortsetter i sin rolle som assistenttrener de to neste årene.

Anstein Engravslia kom til Gjerpen HK Skien i 2019 etter å ha vært hovedtrener for Pors. Nå har han valgt å takke ja til det nye kontraktsforslaget som Gjerpen har lagt på bordet.

Fornøyd med fornyet tillit

Gjerpen HK Skien arbeider i disse dager med å forberede spillerstallen for neste sesong. De fleste spillerne er på plass, men også kontraktene til trenerteamet rundt laget skal fornyes. Etter at hovedtrener Pål Oldrup Jensen skrev under en ny avtale for litt siden, var det bare på sin plass å få signaturen til Anstein Engravslia på en ny kontrakt.

– Jeg er glad for å få en ny kontrakt med Gjerpen. Jeg er fornøyd med at jeg får fornyet tillit som assistenttrener. Gjerpen er en klubb som har utviklet seg i positiv retning fra jeg begynte, både økonomisk og sportslig. Jeg ser frem til å starte på en ny reise med Gjerpen HK Skien i årene fremover, uttalte Anstein til klubbens hjemmeside da signaturen var i boks.

Lokale talenter trekkes frem

Gjerpen HK Skien har de siste årene satset bevisst på lokale talenter fra egen region, som blant annet Andrea Brekke Karlsen og Guro Lien Røneid som begge signerte nye avtaler for kort tid siden. Dette er også noe som er viktig for Engravslia med tanke på jobben videre.

– Det er mange lokale spillere på laget. Som gjør at profilen vår er Telemark først og fremst. Samtidig som alle våre spillerne utgjør et bra lag hvor vi har skapt en trygg og god treningskultur og et godt fundament. Jeg tror vi vil nå Rema 1000-ligaen igjen innen kort tid, sier en smilende assistenttrener.

Veien videre

Når Engravslia får spørsmål fra klubbens egen journalist om veien videre de to neste årene, er assistenttreneren sikker i sin sak.

– Jeg håper selvsagt at vi klarer å rykke opp i år. Klarer vi ikke det er det neste år. Dette er alle innforståtte med. Nå avhenger alt av situasjonen med Covid-19 og hvordan den inneværende sesongen kommer til å bli avviklet.

Foran kommende sesong 2021/2022 føler Engravslia at forberedelsene med spillertroppen allerede er godt i gang,

– Det ser positivt ut med tanke på spillerstallen. Vi har fått resignert med de fleste allerede nå og vi har følere ute på eventuelle eksterne spillere utenfra som vil forsterke oss som lag. Så jeg er egentlig ganske positiv med tanke på veien videre, forteller Engravslia.

Snart to år er gått siden overgangen fra hovedtrener i Pors til assistenttrener i Gjerpen HK Skien. Da Engravslia får spørsmål om forskjellen fra da til nå trekker han blant annet frem hvordan forskjellene på klubbene er.

– Den største forskjellen er at det er mer profesjonelt i Gjerpen selvfølgelig, både i trenerapparatet, styret og i administrasjon med de personene som kom inn samtidig som meg selv.

– Det å være assistenttrener er jeg fornøyd med. Pål og jeg deler på det meste av ansvaret som er, men Pål har selvfølgelig litt mer ansvar inn mot det administrative arbeidet. Men på banen og i kamp, føler jeg ikke at jeg blir sett på som en ren assistenttrener, da føler jeg meg mer som en trener.

Kunne fort endt opp med en større rolle

Gjerpens utsendte journalist hadde fanget opp skriverier fra tidligere år hvor Anstein Engravslia var ryktet til jobben som hovedtrener i Gjerpen HK Skien. Dette var før både det nye styret, administrasjonen og dagens hovedtrener var på plass. Hvordan dagens situasjon er, har Engravslia en klar oppfatning om.

– Har ingen tanker om annen rolle i Gjerpen nå. Når det tidligere var skriverier om den ledige rolle som hovedtrener, var det oppe til vurdering. Jeg trives slik som det er nå, jeg kjenner mine kvaliteter. Jeg har ingen misjon om å endre på strukturen slik den er nå. Jeg er fornøyd med rollefordelingen og synes Pål jobber veldig bra som hovedtrener. Vi er et bra team, sier en fornøyd Engravslia avslutningsvis.