Sesongen 2020/2021 og Gjerpen HK Skien

Styreleder i Gjerpen HK Skien, Christen Knudsen, har utarbeidet et skriv om sesongen 2020/2021 og status i Gjerpen HK Skien til pr. dags dato. Brevet kan du lese i sin helhet her.

Hei alle sammen,
En ny sesong står for døren og det er mye som er positivt om dagen og det meste er under kontroll. Vår felles målsetning er å løfte klubben opp i Rema 1000 – ligaen igjen. Så får det bli opp til trenerne og spillerne å definere det eksakte målet for i år. De har svart at Gjerpen skal bli blant de tre beste klubbene i årets sesong og dermed spille kvalifisering om opprykk til REMA 1000 – ligaen til våren. Med flere skadde spillere tilbake på banen i løpet av sesongen ser det enda lysere ut.

Samhold i hele spillerstallen er en viktig verdi for klubben. På bildet Maren Tollefsen, Rikke M. Grave, Benedicte Bergset, Anne Aakre og Dorthe Groa. Foto: Bjørn Borge, Varden.

Håndballsesongen 2020/2021 begynte søndag 13. september og Gjerpen HK Skien vant komfortabelt 31 – 22 mot Randesund. Både de etablerte og de nye spillerne gjorde jobben sin. Toppskårerne ble Maria Solheim (kant) med ni mål og Sara Ashuri (bakspiller) skåret fem mål. Målvakt Susanne Andersson ble kåret til Gjerpens beste spiller. Ifølge lagets trener Pål Oldrup Jensen så er serien så jevn at Gjerpen HK Skien kan slå alle, men også tape mot alle. Hvor godt laget egentlig er får vi kanskje rede på allerede til torsdag 17. september, da Gjerpen HK Skien møter Grane Arendal i Sør Amfi. Kamper på bortebane er aldri enkle.

Gjerpen HK Skien har nå gått over i en ny fase. Per 30.06.20 hadde klubben et overskudd på NOK 450.000. Spørsmålet er ikke lengre å overleve, men hvordan klubben skal utvikles videre. Som Churchill så elegant formulerte det, «Dette er ikke begynnelsen på slutten, men slutten på begynnelsen»!

Gjerpen HK Skien har tidligere tatt noen sportslige snarveier uten at det administrative og økonomiske fundamentet har vært på plass. Møtet med lisensnemda i NHF på forsommeren overbeviste meg om at dette kan ikke klubben fortsette med. Gjerpen HK Skien befinner seg i rød gruppe som følge av en negativ bokført egenkapital. Rådene klubben fikk var at vi burde bygge organisasjon først, fordi det gir et økonomisk fundament for den sportslige fremgangen på sikt. Ansettelsen av Hege Eek Larsen som markedskoordinator må sees i dette lyset.

Undertegnede har snakket med de fleste styrelederne i REMA 1000 – ligaen om økonomi. For å si det enkelt så strekker ikke inntekter på MNOK 4,0, som Gjerpen har i 2020 – budsjettet, til å bygge et stabilt lag i Rema 1000 – ligaen. Da blir klubben lett et heislag, slik som f.eks. Sandefjord er i fotball. Inntektene de neste to årene må derfor økes med 1 MNOK. Har klubben inntekter på MNOK 5,0 blir man et stabilt lag i Rema 1000 – ligaen, mens har man inntekter på MNOK 6,0 blir man et lag på øvre halvdel av tabellen. Nøkkelen er hvor mange etablerte eliteseriespillere og talenter man har råd til å ha i klubben.

Det er viktig i denne sammenheng å påpeke at det er billigere å drive et topplag i Oslo eller Bergen fordi attraktive studiemulighetene i disse byene tiltrekker seg gode spillere. Derfor er samarbeidsavtalen med USN en veldig viktig byggestein for Gjerpen HK Skien videre. 

Sist, men ikke minst, en stor takk til våre sponsorer. Uten dem hadde det ikke vært mulig å tenke på fremtiden for Gjerpen HK Skien. I skrivende stund er klubben i ferd med å nå målene om å tegne sponsorkontrakter for NOK 400.000 i høst og MNOK 3,0 på årsbasis i et krevende marked. Det er sponsorene som avgjør om ungdommen i Grenland bare skal spille fotball eller ha muligheten til å drive toppidrett innen andre idrettsgrener også i fremtiden.

Sponsortreffet vårt på Comfort Hotel i Porsgrunn i slutten av august var en stor opptur. Støtten som klubben fikk av Star Bil v/Steinar Gundersen og Butikkpartner/Meny Lietorvet v/ Kathrine Nakken ga klubben en stor opptur. Bruk våre sponsorer så kommer de tilbake og støtter Gjerpen HK Skien. Dersom du kolliderer be om at bilen repareres på Star Bilskade. Det gjorde jeg. Gjør dine innkjøp på Lietorvet. Utvalget er upåklagelig.

Avslutningsvis vil undertegnede få ønske sponsorer, frivillige, spillere og trenere lykke til med 2020/2021 sesongen. Dette blir moro!

Skien, 17.09.20

Christen Knudsen
(Styreleder)