Til medlemmer, spillere, frivillig og andre som følger Gjerpen HK

Hei alle sammen,

Da jeg tiltrådde som styreleder i Gjerpen lovet jeg med å gi dere en oppdatering med jevne mellomrom om statusen i klubben. Sommeren er over og det er på tide å gi en oppdatering igjen.

For å kunne se fremover er det ofte en fordel å legge fortiden bak seg. Jeg synes at Gjerpen ikke har vist nok takknemlighet til flere som har gitt mye for klubben. Det er sikkert mange flere, blant annet Halvor Berg Hansensom alltid stiller opp som speaker med godt humør, god musikk og lager god stemning i hallen på hjemmekamper. Håvard Pavelsen, du har gjort jobben til vår egen daglig leder en god del enklere enn den vanligvis hadde vært. Jeg takker deg for at du engasjerer deg så mye for klubben, sammen med Halvor, og jeg vet at Marius Norli også setter enormt stor pris på det. Vi ser frem til å jobbe mer sammen med dere. I tillegg må jeg nevne Magnus Boman. De som kjenner klubben sier at det var Magnus som virkelig trådde til mot slutten av sesongen i fjor og bidro sterkt til at Gjerpen berget plassen i eliteserien.

Fra mitt ståsted er det fire personer jeg vil takke spesielt:

Ragnar Pedersen – Jeg treffer ofte Ragnar på Lietorvet. Da slår vi alltid av en prat. Sist gang det skjedde gratulerte han meg med vervet som styreleder i Gjerpen HK. Som tidligere styremedlem vet han hva som kreves for å drive klubben. I løpet av samtalen kom det frem at han hadde gitt klubben et ansvarlig lån på NOK 400 – 500.000. På en lun måte kommenterte han at de pengene vil han neppe se noe mer til. Begge var enige om at det var korrekt som følge av klubbens økonomiske utfordringer. Uten dette tilskuddet hadde Gjerpen ikke vært en toppklubb i dag. 

Kristian Bogen – Svært få av dere kjenner han. Kristian er prorektor på Universitetet i Sørøst Norge (USN). En av mine målsettinger er at det må være mulig å kombinere toppidrett med utdannelse og da trenger Gjerpen HK et nært forhold til USN. En stor andel av Gjerpenspillerne går nå på forskjellige studier på USN. I styret har Tine Thorsteinsen fått i spesialoppgave å hjelpe spillerne i utdannelsessituasjonen. Kristian Bogen og hans ansatte i USN la forholdene til rette for at Sara Ashuri kunne skrive kontrakt og spille for Gjerpen i sesongen 2019/2020. Dette kombinerer hun med å fortsette på sykepleierutdannelsen på USN. «Slike jenter og et slikt samarbeid, det vil Gjerpen HK ha».

Dessverre har Gjerpen skiftet to trenere på to år. Dette har blitt en dyr økonomisk fornøyelse og skadet klubbens renommé. Avskjedsstunden har heller ikke alltid vært hjertelig.

Ketil Arntzen – Alle i Gjerpen kjenner Ketil og det faktum at han har vært i Fritidsparken i sommer og sett på enkelte treninger har derfor blitt lagt merke til på en positiv måte. Dagens spillere og trenere er enige om at uten den treningskulturen som han etablerte så hadde ikke Gjerpen HK vært et lag i eliteserien. Selv om du sluttet som trener i Gjerpen våren 2018 og det ble litt støy i den forbindelse så fortjener Ketil Arntzen en stor takk og klubben ønsker deg tilbake i miljøet. 

Christoffer Martinussen – Christoffer måtte slutte som trener i Gjerpen i vår. Noen ganger får man det ikke helt til. Det er som regel mange årsaker til. Jeg er overbevist om at du gjorde ditt beste og la ned lange arbeidsdager i den forbindelse. Som leder må det være lov til å feile og reise seg igjen. Jeg vil at du skal vite at undertegnede respekterer deg for at du forsøkte og at du fortjener en takk for innsatsen. Jeg er overbevist om at du i dag er en bedre trener. Husk på hva Jose Mourinho sier: «Det eneste sikre i denne bransjen er at du får sparken før eller senere».

I mitt neste brev vil jeg skrive om fremtiden. Sesongstart står for døren og jeg ønsker klubben, spillerne og trenerapparatet lykke til i sesongen 2019/2020.

Med sportslig hilsen

Christen Knudsen

Styreleder Gjerpen HK

Borgestad, 27.08.19