Det er nå litt over to måneder siden jeg begynte som daglig leder i Gjerpen HK Skien. Det er derfor på tide å gi dere en liten statusrapport. 

Per. 30.06.22 hadde klubben en omsetning på MNOK 2,1 og et underskudd på MNOK 0,2. Underskuddet skyldes primært ikke budsjetterte kostander knyttet til sluttspill/playoff i vår der Gjerpen HK Skien tapte den siste og avgjørende kampen mot Tertnes i Bergen. Dette ble en dyr fornøyelse pga lange og dyre reiser til Levanger og Bergen.

Starten i august var spesiell med håndballskole for 40 – 50 barn i alderen 8 til 13 år av begge kjønn. Håndballskolen ga meg også en god anledning til å bli bedre kjent med spillerne. Håndballskolen ga mange inntrykk og spesielt hvor dyktige spillerne var til å håndtere slitne unger. « Hårleken var kjærkommen avlastning for mange trøtte barn». Flere av spillerne avslørte også at de hadde god kunnskap om grilling. Undertegnede lært også at man ikke kunne gjennomføre en håndballskole uten håndballer, noe som klubben hadde glemt i innbydelsen. 

«Uten mat og drikke duger heltene ikke». Håndballskolen kunne ikke vært gjennomført uten hjelp fra våre sponsorer MENY Telemark og Bakerhuset. Maten som vi serverte til lunch gikk ned på høykant, enten det var brødmat eller grillmat. Det var også en fryd å oppleve foredraget til Anne Marte Sneve om ernæring og mat. Ungene fikk virkelig tak på begrepene grovere, sunnere og renere mat. 

Tilbake på kontoret etter håndballskolen opplevde undertegnede at arbeidet hadde hopet seg opp i overgangen mellom gammel og ny daglig leder. Dessuten var det lite penger på konto. Heldigvis har undertegnede mange års erfaring fra næringslivet og kunne prioritere det viktigste, nemlig sponsorer. Mange sponsoravtaler var utløpt og måtte fornyes. 

I tillegg til dette var driften av klubben basert på systemer som krevede IT – kunnskaper langt utover min kompetanse. Heldigvis oppdaget undertegnede på håndballskolen at det var en spiller som het Ingeborg Rolseth Holt. Hun har en bachelor i økonomi og hadde den IT – kompetansen som klubben og undertegnede behøvde. Sammen fikk vi arbeidet oss gjennom forefalte arbeid og kommet ajour. 

Når da i tillegg Halvor Berg – Hansen stilte opp som «oppmann» og med sine regneark hjalp klubben med å kle opp ca. 40 jenter så har fleste brikkene falt på plass. Har dere tenkt på hvilket administrativt arbeid det ligger bak å utstyre 40 spillere med sko, klær og sokker i forskjellig størrelse og farger! I tillegg skal man holde orden på Asian size, European size og klær med og uten kunstige tekstiler. 

Klubbens tre lag vært på reise i hele Sør – Norge i høst for å spille i serien og cup. Dette skal organiseres. Stor ros til trenerne Magnus Boman og Pål Oldrup Jensen som kjørte to ni – seters busser T/R Skien – Florø slik at vårt J 20 – lag kunne spille 3. runde i NM. Heldigvis vant vårt J20 – lag kampen slik at hjemreisen ikke ble for lang.

En ekstra takk til nye og gamle sponsorer som gjør det mulig for våre ansatte å drive med toppidrett. Gjerpen HK Skien har et budsjett på i overkant av MNOK 4,0 og våre sponsorer står for ca. 70 % av klubbens inntekter. Støtt våre sponsorer, de støtter Gjerpen HK Skien. Under finner dere en oversikt over klubbens sponsorer. 

I denne sammenheng vil Gjerpen HK Skien få ønske Skousen Hvitevarer velkommen til klubben. Til den første hjemmekampen var Skousen så hyggelige at de loddet ut en moderne støvsuger til publikum. I dag skrev Gjerpen en sponsoravtale med JDK – regnskap så listen over klubbens støttespillere blir lengre for hver uke som går.

Så langt har klubben spilt fem seriekamper og vunnet fire. Kampen mot Follo endte med et unødvendig ett – måls tap, men vi har fortsatt trua på opprykk og eliteseriespill neste år. For to år siden tapte Gjerpen HK Skien et tilsvarende oppgjør med åtte eller ni mål så det går i riktig retning.

Våre samarbeidspartnere per 30.09.2022:

Med vennlig hilsen

Christen Knudsen

Daglig leder i Gjerpen HK Skien